На Кіпрі заарештували росіянина через контрабанду електроніки

На Кіпрі заарештували росіянина через контрабанду електроніки

Громадянина РФ та Німеччини Артура Петрова заарештували на Кіпрі за незаконний експорт до Росії чутливої американської мікроелектроніки військового призначення в порушення експортного контролю США.
Затриманого обвинувачують в участі у незаконних закупівлях великої кількості мікроелектроніки американського виробництва для російської компанії, яка постачає її виробникам обладнання для військової техніки.
33-річного Петрова, який має подвійне російсько-німецьке громадянство і проживає в Росії та на Кіпрі, арештували 26 серпня в Республіці Кіпр за запитом США.
Згідно з судовими документами, разом із двома іншими росіянами він закупив для ТОВ "Електроком ВПК" – постачальника критично важливих електронних компонентів для виробників зброї та іншого обладнання в РФ – шахрайським шляхом в американських дистриб'юторів велику кількість мікроелектроніки.
Петров отримав декілька звинувачень, серед яких: змова з метою обману США, порушення експортного контролю, контрабанда, шахрайство та відмивання грошей. Кожне з них передбачає максимальне покарання від 5 до 20 років.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.