В Україні заборонили діяльність проросійської організації “Сіверська Русь”

В Україні заборонили діяльність проросійської організації “Сіверська Русь”

Суд заборонив діяльність Чернігівської обласної громадської організації "Сіверська Русь". Вона займалася проросійською пропагандою.
Про це повідомляє Управління СБ України в Чернігівській області.
Що відомо про організацію
Встановлено, що цю організацію використовувала РФ, як інструмент так званої "м'якої сили" для впливу на громадську думку з метою дестабілізації ситуації в державі.
До лав цієї організації здебільшого входили прихильники слов'янської ідеї, серед яких священники УПЦ (МП) та ветерани Збройних сил СРСР.
"Її очолював громадянин України, підполковник у відставці, який активно відстоював думку про утиски російськомовних громадян в Чернігівській області", – йдеться у повідомленні.

Чим займалася "Сіверська Русь"
Зокрема, керівник цього об'єднання готував замовні статті, що містили антиукраїнську пропаганду, спрямовану на дестабілізацію суспільно-політичної ситуації в державі, для подальшого поширення в мережі інтернет.
Крім того, керівництвом ГО "Сіверська Русь" пропагувалися ідеї слов'янської єдності, необхідності об'єднання України, Росії та Білорусі в єдину державу.
Зазначена організація співпрацювала з іншими об'єднаннями антиукраїнського спрямування, зокрема Всеукраїнською спілкою громадських організацій "Об'єднання організацій співвітчизників "Російська співдружність". Спілка відзначилася антиукраїнськими заявами та акціями, наприклад у Криму – "У кожному вікні – російський прапор!".
Організацію ліквідували
Розглянувши зібрані СБУ неспростовні докази деструктивної діяльності об'єднання, суд ухвалив рішення про ліквідацію обласної громадської організації "Співдружність "Сіверська Русь".
Затримання зрадників і колаборантів в Україні
Нещодавно правоохоронці затримали у Вінниці бойовика "ДНР", який намагався втекти на територію невизнаного Придністров'я.
До цього Служба безпеки України затримала агента РФ, яка протягом місяця наводила російські "Гради" і "Шахеди" на Херсон.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.