Зеленський пояснив, чому ЗСУ не перекидають всі сили на південь

Зеленський пояснив, чому ЗСУ не перекидають всі сили на південь

Президент Володимир Зеленський відповів на критику стосовно тактики Збройних сил під час контрнаступу, які начебто зосередили свої сили не в тих місцях, де вони повинні бути.
Про це заявив Зеленський під час пресконференції 23 серпня.

"У нас є схід. Хтось розуміє з фахівців, скільки там людей, скільки окупантів знаходиться на сході? Приблизно 200 тисяч! Пропозиція така: давайте візьмемо звідти наші Збройні сили, і кудись їх перекинено. Не хочу говорити, куди, наприклад, там, де це нам бажано, нам це потрібно.
Думаю так, після цього буде наступне: пару днів Слов’янськ, Краматорськ, далі вони (окупанти) підуть на Павлоград, Дніпро, відріжуть береги".
За словами президента, саме на це й розраховують окупанти.
"Ми не віддамо ні Харків, ні Донбас, ні Павлоград, ні Дніпро. І саме так. І нехай всі аналітики світу на це навіть не розраховують", – зазначив Зеленський.

Перед цим американське видання The New York Times з посиланням на думку американських та інших західних офіційних осіб писало, що Збройні сили під час контрнаступу зосередили свої сили не в тих місцях, де вони повинні бути і радять змінити тактику.
Відповідно, американські планувальники порадили Україні зосередитися на фронті в напрямку Мелітополя, який є головним пріоритетом Києва, і на прориві через російські мінні поля та інші оборонні споруди, навіть якщо українці втратять більше солдатів і техніки в цьому процесі.
Тільки зі зміною тактики і різким переходом можна змінити темп контрнаступу, вважають американські чиновники.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.