Зеленський підбив підсумки своїх візитів у країни Європи

Зеленський підбив підсумки своїх візитів у країни Європи

Президент Володимир Зеленський підбив підсумки візитів у Швецію, Нідерланди, Данію та Грецію у вечірньому зверненні у вівторок, 22 серпня.
Глава держави нагадав, що взяв участь у саміті Україна — Балкани в Греції та провів переговори на полях із лідерами Болгарії, Сербії, Хорватії, Чорногорії, Північної Македонії, Молдови, а також президенткою Єврокомісії.
"Повертаємося додому з новою політичною підтримкою, новими домовленостями. Територіальну цілісність України всі чітко підтверджують. Літаки для України будуть. Додаткова бронетехніка буде. ППО посилимо. Економіка, наш експорт, європейська та євроатлантична інтеграція", — сказав він.

Зеленський зазначив, що під час майже всіх зустрічей він обговорював із лідерами захист маршрутів експорту Чорним морем і «коридори солідарності» суходолом.
Президент додав, що Греція готова взяти патронат над відновленням Одеси, назвав це дуже символічним рішенням і окремо подякував грецькому прем'єру.
Зеленський також відзначив Люксембург, який 22 серпня підтримав декларацію Великої сімки про гарантії безпеки для України.
21 серпня Володимир Зеленський і перша леді Олена Зеленська після візитів у Швецію, Нідерланди і Данію прибули в Грецію. Тут президент взяв участь у саміті Україна — Балкани та провів низку двосторонніх переговорів.
За підсумками візитів Амстердам і Копенгаген пообіцяли передати Києву 61 винищувач F-16 — 42 і 19 відповідно. Також українські пілоти тестують шведські літаки Gripen, а Київ домовився зі Стокгольмом про спільне виробництво БМП CV-90.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.