ЗАЕС переведе четвертий блок у холодний режим через проблеми з парогенератором

ЗАЕС переведе четвертий блок у холодний режим через проблеми з парогенератором

Персонал Запорізької АЕС в Енергодарі готується перевести четвертий енергоблок у холодний режим через виявлені проблеми з одним із парогенераторів.
Про це повідомляє телеграм-канал станції.
"У процесі експлуатації четвертого блоку Запорізької АЕС персоналом станції виявлено ознаки нещільності трубної частини парогенератора номер 3", – йдеться у повідомленні.

Щоб осінньо-зимовий період пройшов надійно та обладнання залишалося у справному стані, було ухвалено рішення перевести реактор енергоблоку у стан "холодний зупин".
"Для забезпечення парових власних потреб Запорізької АЕС розглядається питання щодо переведення енергоблоку номер 6 у стан "гарячої зупинки", – уточнили на станції.

Про переведення четвертого енергоблоку у гарячий режим стало відомо 25 липня. Це рішення пояснювалося необхідністю охолодити п'ятий реактор для планових робіт.
Запорізька АЕС – найбільша атомна станція в Європі, має шість енергоблоків ВВЕР-1000. Станція не виробляє електроенергію з 11 вересня 2022 року. Два енергоблоки у ремонті, три перебувають у холодному режимі, один у режимі гарячого зупинки для забезпечення власних потреб станції.
Об'єкти станції об'єднані у ФГУП "Запорізька АЕС" та перебувають у власності Росії. Оператором є АТ "Експлуатуюча організація Запорізької АЕС", засноване АТ "Росенергоатом" (входить до ДК "Росатом").
З 1 вересня минулого року на АЕС чергують інспектори МАГАТЕ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.