Українську фехтувальницю дискваліфікували на ЧС за відмову потиснути руку росіянці

Українську фехтувальницю дискваліфікували на ЧС за відмову потиснути руку росіянці

Міжнародна федерація фехтування (FIE) вирішила дискваліфікувати українку Ольгу Харлан після перемоги над російською спортсменкою Анною Смірновою.
Про це повідомляє офіційний сайт змагань.
FIE зарахувала українській фехтувальниці технічну поразку в наступному колі змагань. Її сутичка з болгаркою Ілієвою не відбулася.
Навпроти прізвища Харлан у списку учасників змагань на веб-порталі чемпіонату світу-2023 з'явилася позначка exclusion – виключення. За даними журналіста Марко Аркарі, організатори змагань дискваліфікували досвідчену українку. Раніше судді відхилили протест росіянки Смірнової щодо вияву Харлан неповаги до неї.
У першому колі змагань українська фехтувальниця впевнено здолала "нейтральну" спортсменку з РФ (15:7). Утім, після поєдинку Харлан відмовилася від традиційного ритуалу – рукостискання. Натомість вона поспілкувалася зі Смірновою і покинула майданчик.
Оскільки вчинок українки могли розцінити як вияв неповаги, то росіянка залишилася чекати. Її команда подала протест, а фехтувальниця просиділа понад 50 хвилин в очікуванні вердикту. Однак, тоді судді вирішили не карати Харлан.
До слова, напередодні Мінмолодьспорту припинило бойкот змагань за участі РФ і Білорусі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.