Маск сказав лідерам Китаю, що суперінтелект може захопити владу

Маск сказав лідерам Китаю, що суперінтелект може захопити владу

Ілон Маск заявив, що сказав вищому керівництву Китаю, що створення "цифрового суперінтелекту", керованого штучним інтелектом, може узурпувати владу Комуністичної партії Китаю і взяти країну під свій контроль.
У Twitter Spaces він розказав, що провів "досить багато часу з вищим керівництвом" Китаю після поїздки в травні. Маск сказав, що вони обговорювали потенційні небезпеки штучного інтелекту і можливості цієї технології претендувати на владу.
"Я думаю, що це викликало резонанс. Жоден уряд не хоче опинитися безсилим перед цифровим суперінтелектуалом", – сказав Маск.

Маск і раніше бив на сполох щодо потенційної небезпеки перетворення ШІ на своєрідний "суперінтелект" з деякими здібностями, які має людина. Його занепокоєння стають все більш гучними з моменту запуску ChatGPT від OpenAI.
Він сказав у Twitter Spaces, що хотів би "натиснути на паузу" у розвитку ШІ, але це не здається йому реалістичним. Під час поїздки до Китаю з Маском поводилися як з королівською особою. Він зустрівся з високопоставленими урядовцями та бізнес-лідерами, щоб обговорити такі популярні теми, як ШІ.
Під час розмови Маск сказав, що його розмови з лідерами країни викликали інтерес до роботи над "спільною міжнародною структурою" для регулювання ШІ. Але він визнав, що існує певна недовіра до США.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.