ЗМІ: Глава МЗС Британії може змінити Воллеса на посаді міністра оборони

ЗМІ: Глава МЗС Британії може змінити Воллеса на посаді міністра оборони

Міністра закордонних справ Великої Британії Джеймса Клеверлі пророкують на місце Бена Воллеса, міністра оборони, який має піти у відставку під час чергових кадрових перестановок.
Про це повідомляє The Times.
На цю роль також претендує міністр безпеки Том Тугендхат, колишній офіцер територіальної армії, який служив в Іраку та Афганістані.
Очікується, що прем'єр-міністр Британії Ріші Сунак проведе перестановки у своїй команді, ймовірно, у вересні, щоб оновити уряд перед виборами наступного року.
Високопоставлені представники уряду заявили, що Клеверлі може бути в черзі на перестановку, а молодший міністр закордонних справ Анн-Марі Тревельян може стати його наступницею.
Посада у сфері оборони є однією з найважливіших для Сунака з огляду на війну в Україні, і Клеверлі має досвід роботи на цій посаді.
Відставка Уоллеса
Видання The Times з посиланням на джерела в британському уряді повідомляло, що Воллес може піти з посади вже цієї осені.
Пізніше сам Воллес підтвердив, що піде з посади міністра оборони Великобританії. Він додав, що не виставлятиме свою кандидатуру на наступних загальних виборах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.