У Держдепі США назвали найпростіший шлях закінчення війни

У Держдепі США назвали найпростіший шлях закінчення війни

Найпростішим варіантом закінчення війни в Україні є виведення російських військ з її території. Про це заявила офіційний представник Держдепу США Андреа Калан.
"Ця війна може закінчитись сьогодні. Я знаю, що ми говоримо часто: Путін може одного дня вирішити вивести війська з України й покласти край війні, і дати українцям жити спокійно. Досі це найпростіший варіант", – сказала Калан.

Вона наголосила, що Путін розпочав цю війну, і саме він може покласти їй кінець.
"Ми знаємо, що зрештою війна закінчується дипломатичним шляхом. Але поки Путін не виведе війська з України, НАТО, США допомагатимуть Україні й матеріально, і військовою технікою і боєприпасами, і гуманітарною допомогою", – додала представник Держдепу США.

Без виведення російських військ миру в Україні не буде
У тексті спільного комюніке країн-членів НАТО щодо України наголошується, що Росія повинна повністю і беззастережно вивести всі свої сили й техніку з території України. Досягти міцного і справедливого миру без виконання цієї умови буде неможливо.
"Росія повинна негайно припинити цю незаконну агресивну війну, припинити застосування сили проти України, повністю і беззастережно вивести всі свої сили і техніку з території України в межах її міжнародно визнаних кордонів, поширюючись на її територіальні води", – йдеться у тексті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.