Екоактивісти заблокували роботу двох великих аеропортів у Німеччині

Екоактивісти заблокували роботу двох великих аеропортів у Німеччині

Кліматичні активісти, які називають себе "Останнім поколінням", у четвер з шостої ранку за місцевим часом заблокували роботу двох великих німецьких аеропортів у Гамбурзі та Дюссельдорфі, проникнувши на злітно-посадкові смуги.
"Ми протестуємо проти відсутності планування з боку уряду та порушення закону в умовах кліматичної кризи", – йдеться в заяві протестувальників у Twitter.

Вони пояснили, щоб обрали аеропорти місцем для протесту через викиди авіаційного сектору. Активісти заявили, що виступають проти підтримуваного державними дотаціями авіатранспорту, що на їхню думку сприяє кліматичній катастрофі.
Фото: twitter.com/AufstandLastGenАкція протесту екоактивістів призвела до скасування десятків рейсів, і поки що не відомо, коли польоти зможуть відновитися в нормальному режимі.
"Польоти припинені з міркувань безпеки через проникнення на територію аеропорту сторонніх осіб", – повідомив Гамбурзький аеропорт у Twitter.

Схожу заяву опублікував аеропорт у Дюссельдорфі, один з найбільших в Німеччині.
"Близько 5:50 ранку кілька людей проникли в льотну зону та приклеїлися скотчем до землі. Північну злітно-посадкову смугу звільнили близько 7:30, польоти відновилися в обмеженому обсязі", – йдеться в коментарі аеропорту.

❌ Die Unterbrechungen am Hamburger und Düsseldorfer Flughafen halten an. pic.twitter.com/BMRA0l2iNi— Letzte Generation (@AufstandLastGen) July 13, 2023

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.