Столтенберг розповів, скільки “вагнерівців” вирушили до Білорусі

Столтенберг розповів, скільки “вагнерівців” вирушили до Білорусі

До Білорусі після провалу заколоту відправилася лише частина бойовиків російської ПВК "Вагнер"
Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг в інтерв’ю виданню Politico.
"Ми бачили деякі приготування до розміщення сил Вагнера… Ми поки що не бачили, щоб їх прибуло так багато", — сказав Столтенберг.

"Ми, звичайно, уважно стежимо за тим, що відбувається у Білорусі… Що ми бачили, так це те, що сили "Вагнера" продовжують діяти в Африці", — зазначив він, наголосивши, що, хоча не багато хто вирушив до Білорусі, "деякі знаходяться в Україні, але не на передовій".

Проте генеральний секретар був обережний у своїй оцінці того, що чекає на "Вагнера" далі.
"Я думаю, що ще зарано робити якісь остаточні висновки для "Вагнера" про наслідки недавніх подій", — сказав він.

Увечері 23 червня засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин заявив, що російські військові завдали удару по табору найманців, в результаті якого "загинула величезна кількість бійців". Міноборони РФ назвало цю заяву "інформаційною провокацією".
Пригожин закликав усіх росіян приєднатися до нього, щоб закінчити "з цим неподобством" та "відновити справедливість" у РФ. У Ростові у заручники до вагнерівців потрапив заступник міністра оборони Росії.
Увечері 24 червня Пригожин заявив, що його бойовики розвертають колони і йдуть у зворотному напрямку до польових таборів. Пізніше Пригожин пояснив, що організував похід на Москву не для того, щоб повалити російську владу, а щоб зберегти незалежність ПВК.
Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що переконав главу РФ Володимира Путіна жорстко не розправлятися з заколотом ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.