РФ формує нову армію на Північному флоті: в ISW розповіли навіщо

РФ формує нову армію на Північному флоті: в ISW розповіли навіщо

Росія формує нову загальновійськову армію у складі Північного флоту, ймовірно, для того, щоб показати свою боєздатність проти НАТО.
Про це йдеться у звіті ISW.
Джерела в Міноборони РФ стверджували, що існуючий 14-й армійський корпус Північного флоту буде перетворено на нову загальновійськову армію з підлеглими їй мотострілецькими бригадами, дивізіями та полками.
Російські армійські корпуси до вторгнення в Україну існували лише у складі флотів і переважно виконували ті ж функції, що й загальновійськові армії. На думку експертів ISW, повідомлення про рішення сформувати нову загальновійськову армію, найімовірніше, є своєрідною демонстрацією сил перед самітом НАТО 11-12 липня.
Таким чином, влада РФ хоче продемонструвати військову відповідь на вступ до альянсу Фінляндії. Створення армії саме собою не підвищить боєздатність Росії, і незрозуміло, де російське військове керівництво міг би знайти особовий склад і техніку, які знадобляться створення матеріальної різниці.

Ключові висновки ISW:
Українські війська продовжували контрнаступальні дії щонайменше на чотирьох ділянках фронту і 4 липня просунулися вперед. Повідомлення про реорганізацію російських органів внутрішньої безпеки передбачає, що Кремль ще не дійшов висновку, що він ефективно нейтралізував погрози майбутніх збройних заколотів. Міністерство оборони РФ заявило, що 4 липня українські війська завдали удару по Московській області та Новій Москві. Окупанти завдавали обмежених наземних ударів по лінії Куп'янськ – Сватове – Кремінна та південніше Кремінної. Російські джерела стверджували, що українські сили провели обмежені наземні атаки вздовж лінії Куп'янськ – Сватове – Кремінна. Російські та українські війська посилили наземні атаки у районі Бахмута. Російські війська також продовжували наземні атаки вздовж лінії Авдіївка-Донецьк. Російські джерела стверджували, що українські сили продовжували контрнаступні операції у районі Оріхова Запорізької області. Російська влада продовжує депортувати українських дітей до Росії під приводом надання педіатричної допомоги.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.