Латвія відновлює видачу віз окремим категоріям росіян

Латвія відновлює видачу віз окремим категоріям росіян

Міністерство закордонних справ Латвії з 4 липня відновить видачу гуманітарних віз окремим категоріям росіян.
Про це повідомляє пресслужба відомства.
"Після оцінки безпекової ситуації та консультацій із сусідніми країнами та регіональними партнерами Міністерство закордонних справ відновлює обмежений прийом візових клопотань від громадян Росії в дипломатичних та консульських установах Латвії за кордоном з 4 липня 2023 року" – йдеться в повідомленні.

Заявки на візи можуть подавати члени сімей жителів Латвії, громадян країн Євросоюзу, Європейської економічної зони та Швейцарії, а також особи, в'їзд яких пов'язаний із гуманітарними причинами, наприклад у зв’язку із серйозною хворобою близької людини чи похоронами.
Як зазначили у МЗС, кожна візова заявка буде оцінюватися в індивідуальному порядку. Заявник повинен буде надати документальне підтвердження того, що він підпадає під будь-яку з перерахованих категорій.
Латвія припинила видачу віз росіянам
Раніше повідомлялося, що Латвія припиняє видавати росіянам гуманітарні або будь-які інші візи, а також посилює охорону кордону з РФ.
Дане рішення прийнято у зв'язку з нестабільною військовою ситуацією у Росії через спробу заколоту засновника ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина.
Окрім цього, влада країни вирішила не змінювати обмеження на перетин кордону, які діють для громадян РФ з 19 вересня 2022 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.