Мінцифра стане центральним органом у телеком-сфері — Федоров

Мінцифра стане центральним органом у телеком-сфері — Федоров

Міністерство цифрової трансформації візьме на себе низку повноважень Держспецзв’язку та стане центральним органом телекомунікаційної сфери.
Про це заявив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.
Кабмін підтримав розширення повноважень Мінцифри з 1 вересня 2023 року. Так, відомство перебере на себе ряд повноважень Держспецзв’язку, яке, своєю чергою, зосередитися на захисті критичної інфраструктури.
Федоров зазначив, що Міцифра продовжить відновлювати інтернет і зв’язок на деокупованих територіях, впроваджувати 5G, працювати над приєднанням до роумінгу з країнами Євросоюзу, спрощувати ведення телеком-бізнесу, бронювати працівників телеком-компаній та тотально знищувати бюрократію.

За його словами, відомство маємо чіткий план та досвід. За його словами, за три Мінцифра:
надала доступ понад 1 млн українців у 3,3 тисячах сіл до швидкісного інтернету завдяки інтернет-субвенції; передала 42 тисячі Starlink, які допомагають безперебійно працювати критичній інфраструктурі; покрила Wi-Fi понад 7,5 тисяч шкіл, лікарень, екстрених служб та соціальних об’єктів; допомогла відновити зв’язок у деокупованих містах; сприяла запуску національного роумінгу, який допоміг 1,5 млн українців залишатися на зв’язку під час знеструмлень; забезпечила 3 тисячі закладів освіти Wi-Fi в укриттях; допомогла запустити 4G-покриття для понад 2,7 млн українців у 8,3 тисячі міст; запустила ініціативу з резервування номерів військових, які загинули або зникли безвісти.
Федоров додав, що мета Мінцифри – забезпечити якісним звʼязком та інтернетом 95% населення країни.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.