МАГАТЕ не підтвердило заяву Буданова про замінування ставка ЗАЕС

МАГАТЕ не підтвердило заяву Буданова про замінування ставка ЗАЕС

Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) не підтверджує інформацію про замінування ставка-охолоджувача Запорізької атомної електростанції
Так в агентстві прокоментували відповідну заяву кервіника Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирила Буданова.
"Під час візиту генерального директора, який влючав ставок-охолоджувач, мін на місці виявлено не було. Однак МАГАТЕ відомо про попереднє розміщення мін за межами периметра станції, про що агентство повідомляло раніше, а також у певних місцях усередині, які, як пояснив персонал служби безпеки, встановлені з оборонною метою", – зазначають в МАГАТЕ.

Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі заявляє, що наявність вибухівки на АЕС не відповідає стандартам безпеки, однак на значного впливу це не має.
"Наша оцінка цих конкретних місць розміщення (мін) наступна: хоча наявність будь-якого вибухового пристрою не відповідає стандартам безпеки, основні функції безпеки об’єкта не зазнають істотного впливу. Ми стежимо за цією проблемою з великою увагою", – підкреслив Гроссі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.