У Швеції не відкидають можливості військового нападу з боку РФ

У Швеції не відкидають можливості військового нападу з боку РФ

Комітет із оборони парламенту Швеції припускає, що Росія може здійснити військовий напад на країну. Про це йдеться у звіті Комітету.
У парламентській доповіді, яка має бути опублікована у понеділок, зазначається, що хоча російські сухопутні війська перебувають в Україні, не можна виключати напади на Швецію.
"Росія також ще більше знизила поріг застосування військової сили та демонструє високу схильність до політичних та військових ризиків. Здатність Росії проводити операції з використанням військово-повітряних сил, військово-морських сил, зброї далекого радіусу дії або ядерної зброї проти Швеції залишається незмінною" , – йдеться у документі.

За даними телеканалу, у доповіді викладено нову оборонну доктрину Швеції, в основі якої лежить членство в НАТО, на відміну від попередньої доктрини, яка спиралася на співпрацю з іншими північними країнами та ЄС.
Швеція намагається зміцнити свою оборону та подала заявку на вступ до НАТО у 2022 році після початку повномасштабного вторгнення Росії до України.
Наразі лише Туреччина та Угорщина не ратифікували заявку на вступ Швеції до альянсу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.