Данія планує навчати українських пілотів на F-16

Данія планує навчати українських пілотів на F-16

Данія планує організувати навчання українських пілотів на винищувачах F-16 на своїй авіабазі.
Про це заявив виконувач обов’язків міністра оборони Данії Троельс Лунд Поульсен.
За його словами, розроблений спільно з Нідерландами план передбачає навчання українців на F-16 на данській базі військово-повітряних сил Скрюдструп, що у Південній Ютландії. Саме там розташовані данські винищувачі цього класу.
Поусьсен додав, що сподівається на підтримку інших країн, аби Данія і Нідерланди змогли представити більш конкретний план на липневому саміті НАТО у Вільнюсі. Очікується, що навчання українських пілотів розпочнеться одразу після літніх канікул.
Однак глава Міноборони зазначив, що план не означає, що Данія вже вирішила передати Україні свої винищувачі F-16.
"Ми ще дуже далекі від того, щоб ці літаки потенційно стали бойовими в українських Повітряних силах. За моїми оцінками, підготовка займе щонайменше шість місяців", – сказав Поульсен.

Він додав, що до питання передання винищувачів Україні повернуться вже після навчання.
Навчання українських пілотів на F-16
Останні кілька тижнів західні союзники України почали активно розглядати питання навчання наших пілотів на винищувачах F-16 та інших бойових літаках. Це сталося після того, як відповідну ініціативу підтримав президент США Джо Байден.
Нідерланди та Данія очолили авіаційну коаліцію з навчання українських пілотів на F-16. Ці країни мають спеціальні авіатренажери.
За інформацією ЗМІ, підготовка українських пілотів може тривати чотири місяці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.