ЗСУ поки не виходять на паритет озброєння з Росією — Міноборони

ЗСУ поки не виходять на паритет озброєння з Росією — Міноборони

Збройні сили України поки не вийшли на паритет озброєння з Росією. Через щоденні витрати Україна постійно потрібно поповнювати запаси зброї.
Про це в інтерв'ю "Голосу Америки" заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.
За її словами, основні потреби — це насамперед протиповітряна протиракетна оборона, щоб закрити небо. Ще одна "потреба номер один" – далекобійна зброя. Також потрібні боєприпаси: на сході росіяни часом вистрілюють по 70 тисяч снарядів за день. Ще одна з найважливіших потреб – бойова авіація, розповіла Маляр.
"Росіяни готувалися до цього 30 років. Ми роззброювалися – виконували свої міжнародні зобов'язання. Вони – озброювалися. Тому вийти з ними на паритет з озброєння вкрай складно. Ми поки що не виходимо на цей паритет", – додала Маляр.
Британська розвідка наводить власні дані щодо українського контрнаступу та ситуації в Україні щодо окупованих Росією територій.

The illegal and unprovoked invasion of Ukraine is continuing. The map below is the latest Defence Intelligence update on the situation in Ukraine – 14 June 2023. Find out more about the UK government's response: https://t.co/Nh6qzg4ACf #StandWithUkraine ???????? pic.twitter.com/KJFL3W0WWK— Ministry of Defence ???????? (@DefenceHQ) June 14, 2023

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.