Чехія працюватиме над послабленням впливу Росії в Африці — МЗС

Чехія працюватиме над послабленням впливу Росії в Африці — МЗС

Європа недостатньо уваги приділяє Африці, тому країни ЄС пропонуватимуть регіону покращити партнерські відносини. Також країни мають працювати над зниженням впливу РФ на Африку.
Про це заявив міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський.
"Проєкти ЄС пропонують Африці більш партнерські відносини, ніж російські, і африканські партнери це бачать. Спільні цілі об'єднують Європу та Чехію з Африкою", – йдеться у заяві.

Ліпавський заявив, що у нього є зобов'язання і можливість працювати над ослабленням впливу Росії у світі. Саме з цього погляду африканський регіон дуже важливий для Чехії.
Вплив Росії на Африку
Представники Пентагону заявляли, що Росія прагне нарощувати вплив на Близькому Сході, використовуючи Сирію як плацдарм, а також домагається розширення присутності в Африці.

Також Росія збільшила експорт бензину майже на 50% у річному обчисленні у першому кварталі, відправляючи вантажі безпосередньо до Африки.
Африканські лідери та "мирні ініціативи"
Раніше лідери африканських країн наголосили на зацікавленості Африки в роботі з припинення війни через його величезний негативний вплив на африканські країни та інші держави світу.
Нещодавно стало відомо, що президенти африканських країн відвідають Київ і Москву, щоб обговорити африканську "мирну ініціативу". Вони проведуть зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським та російським диктатором Володимиром Путіним.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.