Столтенберг привітав рішення країн НАТО навчати пілотів з України

Столтенберг привітав рішення країн НАТО навчати пілотів з України

Рішення країн-союзників НАТО про навчання українських пілотів управлінню винищувачами F-16 є важливим кроком, який також пришвидшить постачання повітряних суден в Україну.
Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг перед перед засідання Ради ЄС із закордонних справ у Брюсселі.
"Я вітаю рішення кількох союзників по НАТО, включаючи Німеччину, почати навчання українських пілотів, тому що це дає нам можливість, можливість приймати рішення також щодо постачання F-16 пізніше", – сказав Столтенберг.

За його словами, наразі у НАТО переглядають принципи та можливості для передачі бойових боєприпасів, які є критично важливою частиною у війні в Україні.
F-16 для України
Раніше влада України почала заявляти, що українським військовим необхідні винищувачі F-16. Вони необхідні через те, що літаки можуть виконувати бойові завдання в тилу та на передовій, а також прикривати небо як ППО.
Пізніше про створення коаліції винищувачів для передачі F-16 Україні заявили Британія та Нідерланди. Згодом до них приєдналася ще низка країн. Завдяки цьому президент США Джо Байден погодився на початок навчання українських пілотів на F-16.
Навчання українських пілотів буде проводити Польща та ще низка країн. Водночас Нідерланди можуть стати першими, хто передасть Україні F-16.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.