Угорщина загрожує блокувати санкції ЄС, доки Київ не виключить OTP Банк зі спонсорів війни

Угорщина загрожує блокувати санкції ЄС, доки Київ не виключить OTP Банк зі спонсорів війни

Україна внесла угорський OTP Банк до переліку спонсорів війни. Тому Будапешту буде важко домовитися з Європейським союзом про нові санкції проти Росії.
Про це заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто, повідомляє Euronews.
"Це скандально і неприйнятно, що OTP Bank було включено до списку міжнародних спонсорів війни в Україні. Це разюче. Це обурливо. Це скандал", – заявив він.

Сіярто додав, що діяльність фінансової установи відповідає міжнародним стандартам і законодавству. При цьому він підкреслив, що лістинг також може вплинути на санкції ЄС проти Росії.
"Я ясно дав зрозуміти на зустрічі міністрів закордонних справ, що нам буде дуже важко навіть вступити в переговори щодо 11-го пакету санкцій, поки OTP буде в цьому українському списку. Ми вимагаємо, щоб українці виключили ОТР Банк із цього списку", – заявив він.

Нагадаємо, раніше Національне агентство із запобігання корупції внесло угорський OTP Bank до списку міжнародних спонсорів війни.
Крім того, в Європейському союзі припускають, що, ймовірно, санкції проти Росії досягли своєї стелі. Однак ЄС все ж таки має намір запровадити 11-й пакет санкцій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.