Маляр: Поранених бійців будуть призначати на посаду, яку вони в змозі займати

Маляр: Поранених бійців будуть призначати на посаду, яку вони в змозі займати

Поранених, які не можуть виконувати бойові завдання і виведені в розпорядження командирів, будуть призначати на інші посади.
Про це у своєму Telegram-каналі повідомила заступниця міністра оборони Ганни Маляр.
"Задача номер один – воювати. Крім того з’явились нові виклики і проблеми – рішення для яких шукають прямо зараз, бо раніше такого досвіду не було", – написала Маляр.

Вона нагадала, що призначення пораненого після лікування на посаду, яку той в змозі займати – це стандартна процедура. Однак під час війни вона стала непростою для бойових командирів.
Маляр розповіла, що на сьогодні вакансій в ЗСУ в десятки разів більше, ніж поранених, які зараз чекають на призначення.
"Є конкретні рішення, які будуть реалізовані. Зокрема готується відповідне розпорядження Головнокомандувача ЗСУ – і це повинно вирішити питання тих, хто зараз чекає на призначення. Також готуються зміни системного характеру до Наказу 402 Міноборони та до законодавства", – підкреслила вона.

Нагадаємо, що Верховна рада прийняла за основу два законопроекти, які дозволять суттєво покращити роботу військово-лікарських комісій.
Також раніше ми писали, що військово-лікарські комісії в Україні будуть працювати на базі цивільних медичних закладів за програмою медгарантій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.