Кулеба: Північна Македонія приєдналася до створення спецтрибуналу над РФ

Кулеба: Північна Македонія приєдналася до створення спецтрибуналу над РФ

Північна Македонія стала 36-ю країною, яка приєдналася до групи країн, які виступають за створення Спеціального трибуналу щодо злочину агресії проти України.
Про це написав у Twitter глава МЗС Дмитро Кулеба.
"Я вдячний нашим македонським друзям за те, що вони долучилися до нашої боротьби за справедливість. Підтримка Спеціального трибуналу продовжує набирати обертів", – йдеться у повідомленні.

North Macedonia has become the 36th country to join the collation on the establishment of a Special tribunal for the crime of aggression against Ukraine. I appreciate our Macedonian friends joining our fight for justice. Support for the Special Tribunal keeps gaining steam. — Dmytro Kuleba (@DmytroKuleba) April 28, 2023

Напередодні Кулеба під час візиту до Кишинева заявив, що влада Молдови ухвалила рішення приєднатися до групи зі створення Спеціального трибуналу щодо злочину агресії проти України.
Нагадаємо, прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас наполягає на створенні спеціального трибуналу, а не "гібридного трибуналу", для притягнення до відповідальності президента РФ Владіміра Путіна та інших російських лідерів за злочин агресії.
Як відомо, "гібридний трибунал" міг би поєднати національну юрисдикцію України та процес на основі міжнародного права з суддями з різних країн.
Київ не підтримує "гібридний трибунал" для Путіна, який просуває Захід.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.