У Єврокомісії відреагували на відео зі стратою українського полоненого

У Єврокомісії відреагували на відео зі стратою українського полоненого

У Єврокомісії наголосили, що відео зі стратою українського військовополоненого – якщо буде підтверджено, що воно справжнє, – вкотре засвідчує зневагу РФ до міжнародного права, і причетні до цього не мають лишитися безкарними.
Про це сказала речниця Єврокомісії Набіла Масралі у відповідь на запитання журналістів.
Речниця зазначила, що у ЄС поки не знають, чи правдиве відео, яке почало поширюватися у російських Telegram-каналах.
"Якщо його правдивість підтвердиться, це буде ще одне підтвердження нелюдського характеру російської агресії. Вбивство військовополонених – це серйозне порушення Женевської конвенції, і це демонструє ще раз, що Росія цілковито ігнорує міжнародне право і, зокрема, міжнародне гуманітарне право", – наголосила вона.

Набіла Масралі зазначила, що Росія має дотримуватися своїх зобов’язань за міжнародним гуманітарним правом і гарантувати людяне поводження з військовополоненими.
"ЄС підкреслює готовність притягнути до відповідальності усіх виконавців та співучасників воєнних злочинів скоєних у контексті агресивної війни РФ проти України", – додала вона.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що нове відео з жорстокою стратою українського полоненого підкреслює необхідність виключити Росію з Ради безпеки ООН та організації загалом.
Глава МЗС Естонії заявив, що після таких фактів неможливо говорити про якийсь діалог з Росією чи присутність російських спортсменів на Олімпійських іграх.
У Міноборони України закликали не поширювати відео вбивства українського захисника та утриматись від припущень щодо особи загиблого. СБУ почала досудове розслідування за фактом на відео, очільник відомства пообіцяв знайти убивць.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.