Україна повністю припинила імпорт електроенергії – Укренерго

Україна повністю припинила імпорт електроенергії – Укренерго

"Укренерго" не застосовує відключення споживачів в жодній області, незважаючи на вище споживання, імпорт електроенергії відсутній. Про це повідомила прес-служба Укренерго.
У зв'язку з похолоданням та завершенням опалювального сезону в окремих регіонах споживання зараз вище, ніж минулого тижня.
Укренерго закликає розумно споживати електроенергію: не включати одночасно багато потужних приладів, наскільки можна розподіляти їх використання протягом доби. Такі заходи дозволять зменшити навантаження на енергосистему.
Вироблення електроенергії достатньо для покриття споживання, в енергосистемі зберігається достатній резерв потужності. Укренерго повідомляє, що імпорт електроенергії відсутній – досі протягом кількох тижнів він продовжувався у незначних обсягах.
Обмеження у мережах "Укренерго" відсутні. Як і раніше, складна ситуація з електропостачанням у прифронтових регіонах, де населені пункти страждають від обстрілів росіян і ушкоджуються мережі електропостачання.
Зокрема, на Донеччині росіяни обстріляли енергетичну інфраструктуру. Внаслідок цього були локальні перебої у електропостачанні. Відновлення харчування ускладнюється безпековою ситуацією в цих регіонах.
Через пошкодження ключових високовольтних підстанцій, нанесених агресором протягом останніх шести місяців, надійність харчування споживачів більшості регіонів України значно знижена. Тому оператор продовжує ремонтні роботи з підвищення надійності харчування споживачів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.