ЗМІ: Втрати Росії у лютому вп’ятеро перевищили звичайні цифри

ЗМІ: Втрати Росії у лютому вп’ятеро перевищили звичайні цифри

Підтверджені втрати країни-терориста Росії у лютому вп’ятеро перевищили звичайні щотижневі цифри.
Про це повідомляють Російська служба Бі-бі-сі та Медіазона у п’ятницю, 17 лютого.
Журналісти з відкритих джерел дізналися імена 14 709 російських окупантів, які загинули в Україні. За їхніми даними, «підтверджені втрати» РФ почали значно зростати з середини грудня — в 2022 році російські джерела щотижня доповідали про 250–300 загиблих, а в січні ця кількість подвоїлася.
При цьому за два тижні лютого журналісти разом із волонтерами підтвердили імена 1679 загиблих окупантів – це «в п'ять разів більше за звичайні щотижневі цифри» і найбільший приріст з початку повномасштабного вторгнення в Україну.

Російська служба Бі-бі-сі уточнює, що йдеться лише про цифри, які можна перевірити за відкритими джерелами. Журналісти називають «найконсервативнішу оцінку» втрат країни-агресора — понад 29 500 людей загиблими — і припускають, що загальні безповоротні втрати Росії можуть досягати 133 тисяч (з урахуванням поранених і зниклих безвісти).
За даними журналістів, за останні три місяці гинули переважно мобілізовані окупанти, ув'язнені і ті, хто підписав контракт з армією та росгвардією після початку повномасштабного вторгнення.
За інформацією Генштабу ЗСУ, з початку повномасштабного вторгнення країна-агресор Росія втратила 141 260 людей, за останню добу – близько 800.
Видання Times раніше повідомило, що Росія втрачає щонайменше 2 тисячі військових, намагаючись захопити кожні 100 метрів території на сході України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.