Уоллес про наступ РФ: російських новобранців все ще пхають у м’ясорубку

Уоллес про наступ РФ: російських новобранців все ще пхають у м’ясорубку

Глава Міноборони Британії Бен Уоллес, коментуючи російський наступ, повідомив, що країна-агресор РФ просувається на фронті ціною тисячі життів.
Про це повідомляє Financal Times.
"Російських новобранців все ще пхають у м'ясорубку. І я не впевнений, що так може продовжуватися навіть у Росії, тому що 180 тисяч людей мають дружин, матерів, сестер та друзів, і стає неможливим приховати масштаби цих втрат від російського народу", — сказав британський міністр під час Мюнхенської конференції з безпеки.

Уоллес зазначив, що росіяни під час наступу просуваються на метри, а не на кілометри. Також, за його словами, немає жодних доказів того, що російський наступ буде масштабним.

"Те, що ми бачимо, – це просування на всіх фронтах, але ціною тисяч життів… Ми повинні поставити під сумнів твердження, що вони можуть йти далі", – заявив міністр.

За даними українського Генштабу, з початку повномасштабного вторгнення РФ втратила понад 141 тисяч своїх військових.
Видання Times повідомило, що Росія втрачає щонайменше дві тисячі військових, намагаючись завоювати кожні 100 метрів території на сході України.
9 лютого радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що Росія вже розпочала новий масштабний наступ. За словами секретаря РНБО Олексія Данілова, Кремль має вже серйозні проблеми зі своїм "великим наступом".

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.