Шольц ухилився від відповіді на питання щодо танків Leopard для України

Шольц ухилився від відповіді на питання щодо танків Leopard для України

Німецький канцлер Олаф Шольц ухилився від відповіді на питання щодо танків Leopard для ЗСУ. Водночас запевнив у продовженні підтримки України з боку Німеччини.
Про це говорить заява канцлера Німеччини Олафа Шольца.
Як пояснив Шольц, Німеччина та партнери вирішили змінити стратегію й підтримувати Україною не лише фінансово, гуманітарно, але й безліччю озброєння.
"США тут, звісно, – №1, але за ними йдуть Велика Британія та Німеччина. І ми будемо продовжувати велику підтримку. Ми постачаємо ефективну артилерію, зокрема гаубиці PzH 2000, ракетні системи MLRS, які є дуже ефективними в цій війні і допомагають Україні захистити територіальну цілісність і суверенітет. І ми будемо продовжувати робити це", – зауважив Шольц.

Канцлер нагадав про те, що Німеччина поставила до України багато озброєнь для протиповітряного захисту, зокрема Gepard й IRIS-T. Також разом з партнерами Берлін допоміг ЗСУ бойовими машинами Bradley і Marder.
Водночас він зауважив, що Німеччина не має наміру діяти самостійно, лише в координації з союзниками.
"Це наша стратегія. Ми працюємо разом із друзями й партнерами і не маємо наміру робити що-небудь самостійно. Як я вже говорив, ми будемо робити це стільки, скільки знадобиться. Але при цьому ми не повинні допустити, щоб це перетворилося на війну Росії проти НАТО", – зауважив Шольц.

Нагадаємо, що згідно з даними видання Frankfurter Allgemeine Zeitung, виробник зброї Rheinmetall вже цього року може передати ЗСУ до 15 танків Leopard 2, якщо це дозволить уряд Німеччини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.