Глава Міноборони Німеччини не виключає постачання танків Leopard Україні

Глава Міноборони Німеччини не виключає постачання танків Leopard Україні

Міністр оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт вперше не виключала можливості поставок німецьких танків Leopard 2 Україні для захисту від російської агресії.
Про це повідомляє RND.
"За часів, у які ми живемо, нам дають хорошу пораду — пристосовуватися до відповідної ситуації", — сказала вона, коментуючи можливість поставок танків Україні.

Водночас вона підтвердила, що про такі поставки зараз не йдеться: «такого рішення не прийнято». Вона додала, що односторонніх дій з боку Німеччини не буде.
При цьому видання наголошує, що міністр більше не заперечувала можливості передачі таких танків. Ламбрехт наголосила, що правильний підхід — «нічого не виключати».
10 січня, коментуючи постачання танків Leopard Україні, канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що Німеччина вважає за необхідне координувати постачання зброї в Україну з союзниками, а не діяти самостійно.
7 січня радник глави Офісу президента Михайло Подоляк підтвердив, що Україна веде з партнерами переговори про постачання важких танків, зокрема Leopard. За його словами, обговорення "вже на фініші".

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.