Білий дiм: ПВК “Вагнера” витрачає понад $100 млн на місяць на операції в Україні

Білий дiм: ПВК “Вагнера” витрачає понад $100 млн на місяць на операції в Україні

Російська приватна військова компанія "Вагнера" витрачає понад $100 мільйонів на місяць на фінансування своїх операцій в Україні
Про це повідомив координатор стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі з посиланням на Politico.
Офіційні особи США дедалі більше стурбовані тим, що ПВК "Вагнера" стає переважаючою російською військовою силою у східній частині України, зазначив чиновник.
За словами Кірбі, група "Вагнера" взяла на себе командування деякими російськими операціями в деяких частинах Донбасу, повідомив високопосадовець і сказано в дипломатичній телеграмі, отриманій Politico.

Він додав, що ПВК Вагнера сплатило нову партію зброї з КНДР, але це не вплине на перебіг бойових дій в Україні.
"Ми вважаємо, що кількість матеріалів, доставлених Вагнеру, не змінить динаміку бойових дій в Україні, але ми безумовно стурбовані тим, що Північна Корея планує доставити більше військової техніки", – сказав Кірбі.

За словами представника Білого дому, ПВК Вагнера витрачає понад $100 млн на місяць на фінансування операцій своєї групи в Україні, а російський диктатор Володимир Путін все частіше звертається до цього угрупування за військовою підтримкою.
Кірбі додав, що ПВК Вагнера здобула незалежність від міністерства оборони Росії, і в деяких випадках "російські військові чиновники фактично підкоряються командуванню ПВК Вагнера".
Як повiдомлялося, Міністерство торгівлі США оголосило про нові обмеження на експорт технологій для російської приватної військової компанії "Вагнера".

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.