Експосол у Німеччині Мельник призначений заступником глави МЗС України

Експосол у Німеччині Мельник призначений заступником глави МЗС України

Колишнього посла України в Німеччині Андрія Мельника призначили заступником міністра закордонних справ.
Таке рішення ухвалив Кабінет міністрів у п'ятницю, 18 листопада, повідомив у Telegram постпред уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.
"Кабінет міністрів України призначив Мельника Андрія Ярославовича заступником міністра закордонних справ України", – написав він.

9 липня президент Володимир Зеленський звільнив Андрія Мельника з посади посла України в Німеччині.
Він став послом України у ФРН у грудні 2014 року та очолював дипломатичне представництво вісім років, тоді як посли зазвичай повертаються після чотирьох-шести років. Після початку повномасштабної війни Росії проти України Мельник різко критикував уряд ФРН та канцлера Олафа Шольца за зволікання з постачанням озброєнь в Україну.
Німецький таблоїд Bild писав, що Мельник може обійняти нову посаду в Міністерстві закордонних справ у Києві. Співробітник українського уряду заявив Bild, що таку пропозицію МЗС зробило Зеленському. Він зазначив, що в Києві дуже цінують Андрія Мельника за його роботу.
23 вересня новим послом Німеччини президент призначив Олексія Макеєва, який був спецпредставником МЗС України з питань санкційної політики та членом міжнародної експертної групи Єрмака-Макфола. На дипломатичній службі він з 1996 року, за цей час працював у Берліні та Берні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.