США оголосять санкції проти тих, хто допомагає РФ купувати зброю

США оголосять санкції проти тих, хто допомагає РФ купувати зброю

Сполучені Штати запровадять нові санкції проти транснаціональної мережі осіб і компаній, які працювали над закупівлею військових технологій для Росії, яка веде війну в Україні. Про це, з посиланням на Reuters.
Вона відмовилася надати подробиці щодо того, на які саме технології будуть спрямовані санкції з метою припинення російських закупівель.
Міністерство фінансів США наклало санкції на великі військово-промислові компанії в Росії, а Міністерство торгівлі припинило експорт американських компонентів і американських технологій, які використовувалися в частині військової техніки Росії.
Росії вдалося закупити в Ірану безпілотники, які використовувалися для нападів на міста та енергетичну інфраструктуру в Україні. Іранські військові організації та галузі вже перебувають під жорсткими санкціями США через програму ядерних розробок Тегерана, і було незрозуміло, чи були якісь санкції пов’язані з цими закупівлями боєприпасів для безпілотників.
Раніше Єллен заявила, що деякі санкції щодо Росії можуть залишатися чинними навіть після будь-якої можливої мирної угоди з Україною.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.