Вибори в США: Попередні результати голосування

Вибори в США: Попередні результати голосування

За попередніми підсумками голосування на проміжних виборах до Конгресу США республіканці матимуть більше місць у Палаті представників, ніж демократи. Про це, з посиланням на CNN.
Так, станом зараз, у Сенаті у представників Республіканської партії 47 відсотків, що на одне більше, ніж у демократів (46).
Місця у Палаті представників отримали 192 республіканці та 167 демократів із загальних 435.
Представники Республіканської партії забирають чотири місця демократів у Палаті представників, що на одне менше, ніж потрібно для забезпечення більшості, і таким чином, щоб отримати можливість блокувати повістку адміністрації президента Джо Байдена.
Втім, розрив може збільшитись ще більше в міру підрахунку голосів.
Дані екзитполу з наступних виборів президента
Згідно з попередніми результатами національного екзитполу, проведеного Edison Research для CNN та інших мереж новин, понад дві третини виборців, які проголосували за кандидатів у Палату представників, не хочуть, щоб президент Байден балотувався на другий термін у 2024 році.
Щодо колишнього президента Дональда Трампа, то дві третини незалежних виборців та понад 9 із 10 виборців-демократів ставляться до нього несприятливо. Трохи більш як три чверті виборців Республіканської партії мають позитивну думку.
Незалежні виборці становлять близько чверті електорату, тоді як виборці-демократи становлять приблизно одну третину, а виборці-республіканці – трохи більше ніж одну третину електорату.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.