Колишній голова Нацбанку Шевченко перебуває у Європі

Колишній голова Нацбанку Шевченко перебуває у Європі

Колишній голова Національного банку Кирило Шевченко, якого Національне антикорупційне бюро України оголосило у розшук, наразі перебуває у Європі.
Про це повідомляє його Facebook-сторінка.
За його словами, перебуваючи на консульському обліку в країні ЄС він офіційно повідомив НАБУ та САП про своє фактичне місцезнаходження.
"Офіційно звернувся до посольства з клопотанням щодо надання мені приміщення для організації відеозв’язку на час, коли співробітники слідчого органу захочуть провести допит", – заявив Шевченко.

Шевченко додав, що оголошення його у розшук за викладених вище обставин є зайвим підтвердженням заангажованості та політизованості слідства. Також він додав, що впевнений у своїй правоті.
Нагадаємо, що вчора НАБУ оголосило в розшук екс-голову Нацбанку Шевченка.
Згідно з даними слідства, у 2014 році посадовці запровадили схему виведення коштів з банку через сплату послуг псевдопосередникам прикриваючи "залученням коштів великого бізнесу та державних установ і підприємств". Протягом існування схеми держустанова здійснила перерахування на адресу 52 псевдопосередників втративши більше 206 млн гривень.
Нагадаємо, що 4 жовтня, Шевченко заявив про те, що він йде з посади голови Нацбанку за власним бажанням. Причиною цього, як тоді повідомив Шевченко, стали проблеми зі здоров'ям.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.