Сі Цзіньпіна переобрали генсеком Компартії на третій термін

Сі Цзіньпіна переобрали генсеком Компартії на третій термін

Голову КНР Сі Цзіньпіна переобрали на посаду генерального секретаря Центрального комітету (ЦК) Комуністичної партії Китаю (КПК) на третій п'ятирічний термін. Ця посада фактично є найвищою в Китаю.
На своєму першому пленарному засіданні в неділю, 23 жовтня, ЦК 20 скликання, як і очікувалося, проголосував за збереження 69-річного Сі на цій посаді.
Сі Цзіньпін також втретє поспіль обійняв посаду голови Військової ради ЦК КПК. Тим часом обмеження у два терміни продовжують діяти щодо інших членів китайського керівництва.
Напередодні партійний з'їзд, який проводиться раз на п'ять років, схвалив закріплення ідеології Сі та його постійної ролі лідера у статуті партії та зажадав беззастережної лояльності йому.

Ху Цзіньтао зненацька вивели з трибуни на закритті 20-го з'їзду
Напередодні, 22 жовтня, колишнього лідера Комуністичної партії Китаю (КПК) та попередника Сі Цзіньпіна на посаді голови КНР – 79-річного Ху Цзіньтао – несподівано вивели з трибуни на закритті 20-го з'їзду КПК у Будинку народних зборів у Пекіні.
До ексголови КНР підійшов спочатку один, а потім і другий співробітник у медичних масках та цивільному одязі. Ху Цзіньтао спробував заговорити із Сі Цзіньпіном та з прем'єром Держради КНР Лі Кецяном. Потім він все ж підвівся з місця і, проходячи повз Сі, спробував торкнутися його плеча і знову привертати до себе увагу.
Причин того, що сталося, офіційно не пояснили. Ху Цзіньтао виступає за модель "колективного" керівництва з представниками різних фракцій та з обмеженнями за віком та термінами.
Близько 2300 делегатів ухвалили поправки до партійного статуту наприкінці тижневого з'їзду партії в Будинку народних зборів у Пекіні. Мета змін – продемонструвати верховенство Сі та його політичних ідей у ​​КПК, а також зберегти владу партії у Китаї.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.