Розвідка Британії: Напад із Білорусі поки малоймовірний

Розвідка Британії: Напад із Білорусі поки малоймовірний

У розвідці Великої Британії наразі вважають малоймовірним нове вторгнення до України з території Білорусі у зв’язку з формуванням там спільного з РФ угруповання військ.
В огляді Міноборони Британії про війну в Україні нагадують, що в середині жовтня Александр Лукашенко анонсував розгортання угруповання на 70 тисяч білоруських і до 15 тисяч російських військ, а згодом Мінськ опублікував відео з прибуттям російських військових.
"Втім, станом на зараз малоймовірно, що Росія вже перекинула до Білорусі значну кількість додаткових військ", – зазначає британська розвідка.

"РФ навряд чи зможе зібрати готові до бойових дій формування у такій кількості через те, що її сили вже задіяні в Україні. Білоруська армія, скоріш за все, зберігає мінімальну спроможність здійснювати комплексні операції", – констатує вона.

"Тож ці оголошення можуть бути спробою продемонструвати російсько-білоруську єдність та переконати Україну відтягти більше сил на оборону північних кордонів", – резюмується в огляді.

Latest Defence Intelligence update on the situation in Ukraine – 21 October 2022 Find out more about the UK government's response: https://t.co/X8IXxY7DrA???????? #StandWithUkraine ???????? pic.twitter.com/vGVhbKLVkB ВІДЕО ДНЯ — Ministry of Defence ???????? (@DefenceHQ) October 21, 2022

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.