Білий дім: США працюють над прискоренням передачі систем NASAMS Україні

Білий дім: США працюють над прискоренням передачі систем NASAMS Україні

США прискорять постачання двох зенітно-ракетних комплексів NASAMS Україні після масованих ракетних ударів Росії.
Про це заявив представник Білого дому Джон Кірбі у вівторок, 11 жовтня, повідомляє CNN.
За словами Кірбі, США мають намір поставити Україні перші дві системи «в найближчому майбутньому». Він не став називати конкретну дату, але зазначив, що Вашингтон зацікавлений у прискоренні їхньої передачі Києву.
Президент Володимир Зеленський після масованих російських ударів по Україні попросив лідерів Великої сімки передати Україні системи ППО і ПРО середнього та далекого радіусу дії. Україна неодноразово просила іноземних партнерів допомогти у захисті неба від атак РФ.

Напередодні президент США Джо Байден під час розмови із Зеленським пообіцяв, що Україна отримає сучасні системи ППО, і засудив російські "безглузді атаки".
Дві батареї ЗРК NASAMS увійшли до складу пакету допомоги Україні на суму $820 млн, про який США оголосили 1 липня. А 24 серпня, у День незалежності, Пентагон оголосив про новий пакет допомоги від США вартістю майже $3 млрд, що включає ще шість додаткових батарей NASAMS і снаряди до них.
16 вересня представник Пентагону Пет Райдер повідомив, що Україна має отримати перші дві батареї NASAMS приблизно за два місяці (орієнтовно в середині листопада).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.