У Берліні проросійська партія влаштувала протест зі скаргами на ціни та санкції

У Берліні проросійська партія влаштувала протест зі скаргами на ціни та санкції

У Берліні прихильники проросійської партії "Альтернатива для Німеччини" влаштували під будинком парламенту протест проти високих цін та із закликами зняти санкції проти Росії.
За оцінками поліції, акція зібрала близько 8 тисяч людей.
Протест розпочався під будівлею Бундестагу, далі люди рушили вулицями Берліна.
Учасники принесли плакати "Насамперед наша країна" та німецькі прапори, а також прапори Росії, деякі були з прапорами імперської Німеччини, які зараз використовують прихильники праворадикальних поглядів.
Один із лідерів фракції Тіно Хрупалла у своїй промові звинувачував уряд Німеччини у "війні проти власного народу" через вплив санкцій проти РФ на економічний добробут громадян і закликав до відставки міністра економіки Роберта Габека та його однопартійців.
Vor dem Reichstag ist der Platz der Republik schon gut gefüllt: У кнапп einer halben Stunde beginnt unsere große #AfD -Demonstration gegen die Energiepolitik der Ampel. Das Motto: #UnserLandzuerst ! pic.twitter.com/U5L9G3Jcq3 — AfD (@AfD) October 8, 2022
У кількох місцях за маршрутом протесту проходили демонстрації, ініційовані активістами, яких обурює праворадикальна ідеологія партії. Вони зазначали, що AfD маніпулює нинішньою кризою, щоб набирати політичні бали.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.