Лукашенко: Білорусь бере участь у “спецоперації” РФ в Україні

Лукашенко: Білорусь бере участь у “спецоперації” РФ в Україні

Президент Білорусі Олександр Лукашенко підтвердив, що Білорусь бере участь у т.зв. спеціальній військовій операції в Україні. Про це він заявив на нараді з питань військової безпеки.
"Що стосується нашої участі у спеціальній військовій операції в Україні, ми беремо участь там. Ми цього не приховуємо. Але ми нікого не вбиваємо. Ми нікуди не посилаємо своїх військових. Ми не порушуємо свої зобов'язання", – заявив глава держави.

"Наша участь у тому, щоб не допустити поширення цього конфлікту на територію Білорусі, по-перше. По-друге, не допустити завдання удару по Білорусі під прикриттям спеціальної військової операції з боку Польщі, Литви та Латвії. Як я говорив, у спину росіянам стріляти ніхто не буде з території Білорусі. Ось наша участь", – сказав він.

Він додав, що Білорусь приймає біженців з України.
"Так, ми лікуємо. Лікували людей, якщо потрібно. Так, ми годуємо людей. І не тільки росіян. Ми найбільше годуємо тих біженців, жебраків, бідних людей, які по 400-500 осіб за добу прибувають до нас із України. Ну як їх не нагодувати, як їх не лікувати?! Ось така наша участь у цій військовій операції. Іншого немає і не буде", – резюмував Лукашенко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.