Путін підписав указ про осінній призов: заберуть 120 тисяч росіян

Путін підписав указ про осінній призов: заберуть 120 тисяч росіян

Президент Росії Володимир Путін підписав указ про осінній призов – на військову службу заберуть 120 тисяч осіб.
Про це повiдомив Офіційний інтернет-портал правової інформації РФ.
Згідно з указом, Путін постановив з 1 листопада по 31 грудня призвати на військову службу 120 тисяч осіб.
Йдеться про громадян РФ у віці від 18 до 27 років, які не перебувають у запасі і підлягають відповідно до російського законодавства призову на військову службу.
Також згідно з документом, з 1 жовтня потрібно здійснити звільнення з військової служби солдатів, матросів, сержантів і старшин, термін військової служби за призовом яких закінчився.
Указ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Передісторія:
21 вересня президент РФ Володимир Путін оголосив часткову мобілізацію. Повідомлялося, що в Росії планують призвати 300 тисяч резервістів. Відразу після виступу президента РФ Путіна росіяни розкупили всі прямі квитки на 21 вересня до Стамбула та до Єревану, а ціни на авіаквитки до так званих "безпечних" країн досягли астрономічних значень. Пізніше з'ясувалося, що в указі про мобілізацію є таємний пункт, який дає змогу Міноборони країни призвати на війну мільйон людей. Повідомлялося, що у Кремлі обговорюють можливість введення воєнного стану і заборони виїзду чоловіків за кордон. В українському Генштабі 29 вересня повідомили, що в Росії від початку оголошення мобілізації уже призвали 100 тисяч осіб.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.