Енергоатом спростував повідомлення про пожежу на енергоблоці ЗАЕС

Енергоатом спростував повідомлення про пожежу на енергоблоці ЗАЕС

НАЕК "Енергоатом" спростував інформацію про пожежу на енергоблоці №2 Запорізької АЕС і пояснив, що сталося.
Про це повiдомила пресслужба НАЕК "Енергоатом".

"У Telegram-каналах поширюється недостовірна інформація про пожежу на другому енергоблоці ЗАЕС. Офіційно інформуємо, що це не відповідає дійсності. Станом на 15:40 29 вересня 2022 року на енергоблоках Запорізької АЕС не зафіксовано пожеж та загорянь".
В Енергоатомі пояснили, що не пов’язана з пожежею надзвичайна ситуація могла статися внаслідок вибуху міни – адже периметр навколо АЕС замінований окупантами і вибухи трапляються через диких звірів навколо, кабанів, лисів, собак.

Сьогодні на периметрі стався черговий вибух – на лінії подачі напруги на азотно-кисневу станцію від енергоблоку №6. Через це лінію пошкодило, а стрибок напруги призвів до короткого замикання одного з трансформаторів напруги на енергоблоці із незначним задимленням.
Задіювати пожежний розрахунок, який прибув на місце НП, не довелося.
Передісторія:
6 вересня МАГАТЕ оприлюднило звіт про візит в Енергодар і підтвердило, що Росія тримає військовий персонал і військову техніку на території Запорізької АЕС. Постпред України при ООН Сергій Кислиця заявив, що росіяни намагалися тиснути на гендиректора МАГАТЕ Рафаеля Гроссі під час підготовки звіту щодо ЗАЕС.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.