Білий дім прокоментував інформацію про масове поховання в Ізюмі

Білий дім прокоментував інформацію про масове поховання в Ізюмі

Білий дім прокоментував інформацію про масове поховання у звільненому від російських окупантів Ізюмі Харківської області.
Про це повідомляє СNN.
Координатор ради національної безпеки зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі назвав повідомлення про масове поховання «жахливими» і «огидними».
Кірбі наголосив, що інформацію про поховання «відповідає розпусті та жорстокості, з якими російські сили ведуть цю війну».

Він додав, що США продовжать активно підтримувати зусилля щодо документування воєнних злочинів та звірств, скоєних російськими військами в Україні, а також сприяти національним та міжнародним зусиллям щодо виявлення та притягнення росіян до відповідальності.
Напередодні в лісосмузі на території Ізюму знайшли масові поховання.
Начальник слідчого управління поліції Харківської області Сергій Болвінов сказав, що під Ізюмом виявили близько 440 могил.
Глава Харківської ОВА Олег Синегубов повідомив, у місці масового поховання в лісосмузі виявили тіла цивільних людей зі слідами насильницької смерті та тортур. За його даними, серед ексгумованих тіл 99% з ознаками насильницької смерті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.