Верещук закликала евакуюватися з населених пунктів навколо ЗАЕС

Верещук закликала евакуюватися з населених пунктів навколо ЗАЕС

Жителів населених пунктів, розташованих поблизу захопленої Запорізької АЕС закликають виїхати. Росіяни ігнорують будь-які гуманітарні коридори, тож громадян просять самостійно знайти спосіб покинути ці території
Про це йдеться у повідомленні пані віцепрем’єра — міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук у Telegram.
"Росіяни продовжують шантажувати українців і весь світ. Учора Радбез ООН вкотре засідав щодо ситуації на ЗАЕС. Маски зірвані. Російська держава безпосередньо займається ядерним тероризмом. Це перший прецедент в історії людства", — зазначила Верещук.

При цьому вона підкреслила, росіяни тримають у заручниках не лише персонал станції, а і мешканців тимчасово окупованих територій, прилеглих до ЗАЕС — це десятки тисяч людей.

Верещук також розповіла, що Мінреінтеграції запросило гуманітарний коридор для евакуації цивільного населення з ТОТ, прилеглих до атомної електростанції.
"У відповідь — цинічне мовчання", — зазначила Верещук.

Віцепрем’єрка звернулася до мешканців тимчасово непідконтрольних Україні районів, прилеглих до ЗАЕС.
"Евакуюйтеся! Знайдіть спосіб перебратися на підконтрольну територію. Ми вас чекаємо та допоможемо", — заявила вона.

Також Верещук надала контакти, куди можна звертатися, а саме гарячі лінії Мінреінтеграції:
1548 або +38(096) 078 84 33 (цілодобова лінія для дзвінків і повідомлень через мобільні застосунки WhatsApp/Telegram/Viber у разі відсутності мобільного зв'язку).
Нагадаємо, на засіданні Ради Безпеки ООН генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі застеріг, що на Запорізькій атомній електростанції через воєнні дії може статися катастрофа.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.