ГУР: окупанти посилюють репресії щодо мешканців Енергодару

ГУР: окупанти посилюють репресії щодо мешканців Енергодару

Українські розвідники повідомляють, що в тимчасово окупованому Енергодарі росіяни посилюються фільтраційні заходи та репресії щодо місцевого населення.
Про це повiдомило головне управляння розвідки.

"Окупаційна влада не змогла досягти мінімального рівня лояльності і широко застосовує утиски, викрадення та шантаж.
Для проведення фільтраційних заходів у місто додатково прибув спеціальний підрозділ Росгвардії. За допомогою колаборантів складаються списки "неблагонадійних", до яких вносять колишніх військових, ветеранів АТО, співробітників силових структур, активістів та просто громадян з проукраїнською позицією.
Затриманих мешканців міста та полонених військовослужбовців ЗСУ утримують в переобладнаних під катівні приміщеннях місцевого відділу МВС та міського суду".

Повідомляється, що постійні погрози з боку росіян примушують людей масово виїжджати з міста на підконтрольну Україні територію.
Водночас, офіційно покидати Енергодар окупанти заборонили, але безпосередньо на ворожих блокпостах питання вирішується за допомогою хабарів.
У ГУР зазначають, що подекуди "оплата" сягає 5-7 тисяч доларів. При цьому, більшість доріг навколо міста та берег Каховського водосховища – заміновано.
Також відомо, що поранених росіян розміщують у місцевому пологовому будинку.
Надалі планується видати їм цивільний одяг та залучити у виробництві пропагандистських сюжетів для російські ЗМІ про "поранених цивільних внаслідок обстрілів ЗСУ".

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.