Трасс пообіцяла представити план боротьби з енергетичною кризою

Трасс пообіцяла представити план боротьби з енергетичною кризою

Глава Міністерства закордонних справ Великобританії Ліз Трасс у разі обрання 5 вересня лідером керівної Консервативної партії і прем'єр-міністром протягом першого ж тижня представить план з боротьби зі зростальними цінами на електрику.
За її словами, Великобританії потрібно прийняти важкі рішення, щоб в майбутньому надати собі гарантії, що країна не опиниться в складному становищі в енергетичному питанні щоосені і взимку.
Трасс стверджує, що не можна відкладати розв'язання цієї проблеми, тому вона готова діяти і приймати складні рішення, щоб перебудувати економіку Сполученого Королівства.

Вибори прем'єра Британії
7 липня Борис Джонсон оголосив, що йде з посади прем'єр-міністра Великої Британії. Рішення було прийнято після низки відставок в уряді, викликаних скандалом з Крісом пінчером.
При цьому члени британського парламенту не підтримали вотум недовіри уряду Джонсона.
Пізніше в Британії приступили до голосування за нового прем'єра. Спочатку в конкурсі брали участь 11 політиків, проте до фіналу список скоротився до двох претендентів – Ріші Сунака і Ліз Трасс.
Також відзначимо, що вперше за час свого правління королева Єлизавета II призначить нового прем'єра у своєму маєтку Балморал у Шотландії. Зазвичай монархиня призначала нового главу уряду в Букінгемському палаці або Віндзорському замку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.