Постачання “Північним потоком” впало майже до нуля після початку ремонту

Постачання “Північним потоком” впало майже до нуля після початку ремонту

Приймання газу "Північного потоку" Німеччиною зупинилося майже повністю у зв'язку з початком ремонту єдиного газоперекачувального агрегату, що залишився в роботі, на компресорній станції "Портова". Про це, з посиланням на росЗМІ.
Фізичний потік газу по "Північному потоку" в точці приймання в німецькому Грайфсвальді в газопровід Nel повністю зупинився з 03:00 середи.
У газопровід Opal в цей же момент впав в 5,5 раза, до близько 200 тисяч куб.м на годину. Дані оператора "Північного потоку" – компанії Nord Stream AG – також підтверджують ці показники.
Раніше "Газпром" повідомляв, що прокачування газу по "Північному потоку" буде зупинено з 04:00 31 серпня по 04: 00 3 вересня.
Нагадаємо, "Газпром" заявляв, що вдвічі скоротить постачання газу в Європу "Північним потоком".
Країни-члени ЄС досягли політичної угоди про добровільне скорочення попиту на природний газ на 15% цієї зими. Тепер держави самі зможуть вибирати заходи, за допомогою яких будуть відбуватися скорочення.
Крім того, "Газпром" призупинив постачання газу французькій корпорації Engie. Прем'єр-міністр країни вважає, що припинення постачання торкнеться всіх країн ЄС.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.