Подоляк про вибухи на військовому аеродромі в Криму: ми тут до чого?

Подоляк про вибухи на військовому аеродромі в Криму: ми тут до чого?

Радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк заявив, що Київ непричетний до вибухів на аеродромі в Новофедорівці в окупованому Росією Криму.
Про це Михайло Подоляк повiдомив в ефірі "Дождя", а також в Twitter.

"Звісно, ні. Ми тут до чого? Це, мабуть, компенсаторні механізми неефективного управління всередині збройних сил Російської Федерації".
Подоляк сказав російському телеканалу, що причини вибухів могли бути будь-якими: від детонації боєприпасів, про яку говорить Міноборони Росії, до "головотяпства" в російській армії.

"Чи може це бути хтось із партизанського руху, який набирає обертів? Звичайно, тому що люди, які жили в окупації, розуміють, що час окупації закінчується і потрібно виявляти свою позицію. Це відбувається тому, що повернення [захопленого Криму] мусить бути".
Деталі: При цьому в Twitter Подоляк написав:
"Демілітаризація Російської Федерації — невід’ємна частина забезпечення глобальної безпеки. Майбутнє півострова Крим — бути перлиною Чорного моря, національним парком з унікальною природою та світовим курортом. Не військовою базою для терористів. Все тільки починається".
Передісторія:
Вибухи на військовому аеродромі в Новофедорівці в Криму пролунали 9 серпня. Мешканці Криму публікували у соцмережах відео, на яких було видно як мінімум два епіцентри вогню, та розповідали, що чули від 7 до 12 вибухів.
Так званий "голова Криму" Сергій Аксьонов повідомив, що внаслідок вибухів одна людина загинула, шестеро постраждали.
Міноборони Росії заявило, що пожежа на авіабазі "Саки" виникла внаслідок детонації кількох авіаційних снарядів. Пізніше джерело військового відомства РФ заявило ТАСС про порушення вимог пожежної безпеки на аеродромі поблизу Новофедорівки.
Міноборони України заявило, що не може встановити причину займання в Новофедорівці.
"The New York Times" із посиланням на "високопоставленого українського військового" написало, що за вибухами на аеродромі в окупованому Криму нібито стоять українські сили.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.