Делегація з Литви прибула на Тайвань

Делегація з Литви прибула на Тайвань

Литовська делегація на чолі з заступницею міністра транспорту та комунікацій Литви Агне Вайчукевічуте прибула з візитом на Тайвань.
"Бажаємо заступнику міністра транспорту та комунікацій Литви продуктивного п'ятиденного перебування, спрямованого на зміцнення стратегічної співпраці та ділових зв'язків у передових секторах завтрашнього дня", – заявило тайванське міністерство закордонних справ у своєму Twitter.

The heartiest of #Taiwan???????? welcomes to @vaiciukeviciute & her delegation! We wish #Lithuania's???????? deputy minister of transport & communications a highly productive 5-day stay aimed at strengthening strategic cooperation & business tie-ups in the cutting-edge sectors of tomorrow. pic.twitter.com/qWLgoNNKJL — 外交部 Ministry of Foreign Affairs, ROC (Taiwan) ???????? (@MOFA_Taiwan) August 6, 2022

Раніше відомство опублікувало пресреліз, у якому йшлося, що Вайчукевічуте очолить делегацію з 11 осіб із п'ятиденним візитом на Тайвань. До складу делегації, згідно з повідомленням, повинні були увійти литовські офіційні особи та представники галузі електробусів.
Делегація має намір відвідати тайванські транспортні агенції та провідних виробників електричних автобусів, щоб вивчити можливості співпраці у галузі виробництва електричних автобусів, інтелектуальних та екологічно чистих транспортних засобів, а також "продемонструвати солідарність між двома демократичними союзниками та створити галузеві ланцюжки у двох країнах".

Це вже третій візит на рівні заступника міністра Литви на Тайвань за останній час.
12 червня острів відвідав заступник міністра економіки та інновацій, а 22 червня – заступник міністра сільського господарства.
Як повідомлялося, Литва стала єдиною державою ЄС, що публічно схвалила візит Спікерки палати представників США Ненсі Пелосі на Тайвань.
Минулого року у Вільнюсі відкрили офіційне представництво Тайваню, після чого Пекін відкликав із Литви свого посла.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.