Зеленський призначив нового голову Херсонської ОВА: що про нього відомо

Зеленський призначив нового голову Херсонської ОВА: що про нього відомо

Президент України Володимир Зеленський призначив Ярослава Янушевича головою Херсонської обласної державної адміністрації.
Про це пише сайт президента.
Зазначається, що Зеленський особисто вручив Янушевичу службове посвідчення. Президент переконаний, що досвід і професіоналізм нового голови ОВА допоможуть йому в виконанні завдань, поставлених перед ним як очільником важливого регіону.
Зеленський також наголосив, що Херсонська область неодмінно буде звільнена від росіян, а колаборанти будуть притягнуті до відповідальності.

Ярослав Янушевич
Народився 1978 року у Києві. У 2000 році закінчив Київський національний університет ім. Т. Шевченка за спеціальністю "фінанси", у 2009 році – Одеський національний університет ім. І. І. Мечникова за спеціальністю "правознавство" та Національну академію державного управління при президентові за спеціалістю "управління суспільним розвитком". Доктор юридичних наук.
З 1996 року працював на різних посадах у Державній податковій інспекції Києва, з 2001 року – у Державній податковій адміністрації України. У 2006-2007 роках був заступником голови ДПАУ.
З 2011 до 2013 року – заступник голови Державної міграційної служби України. У 2013 році обіймав посаду генерального директора ДП "Документ". У 2013-2014 роках – заступник голови Державної фінансової інспекції України.
З 2014 року до 2016 року – виконавчий директор підприємства "Український державний центр радіочастот". З 2016 року став радником генерального директора цього ДП.
Заслужений економіст України. Повний кавалер ордена "За заслуги".
Нагадаємо, 2 липня Зеленський звільнив Геннадія Лагуту з посади голови Херсонської ОВА. Виконавцем обов'язків голови тимчасово був призначений Дмитро Бутрій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.