Резніков назвав збоченням звіт Amnesty International зі звинуваченнями ЗСУ

Резніков назвав збоченням звіт Amnesty International зі звинуваченнями ЗСУ

Глава Міноборони України Олексій Резніков назвав «свідченням втрати адекватності» та «збоченням» звіт Amnesty International, в якому організація звинувачує ЗСУ у порушенні законів війни.
"Будь-які спроби навіть побіжно урівняти неспровоковану російську агресію і Український самозахист, як це зроблено в матеріалі Amnesty International, — це свідчення втрати адекватності і спосіб знищити свій авторитет", — написав він у Facebook.

Він додав, що будь-які спроби поставити під сумнів право українців чинити опір геноциду, захищати свої сім'ї та будинки, захищати свої життя та життя своїх дітей — це «збочення, в які б правові конструкції його не маскували».

"Єдина причина, чому сотні тисяч наших громадян ще живі, хоча вже могли б загинути, і що мільйони мають будинок, хоча могли його втратити — це самовіддані героїчні дії Сил Оборони України", — пише Резніков.

Опубликовано Facebook App Раніше міжнародна правозахисна організація Amnesty International звинуватила Україну в порушенні законів війни та створенні небезпеки для мирних мешканців через розміщення військових баз у житлових районах, школах та лікарнях.
Український офіс Amnesty International повідомили, що не має відношення до фіксування подібних фактів та підготовкою звіту займалася окрема команда Департаменту реагування на кризи Amnesty International.
В Офісі президента заявили, що Amnesty International бере участь у російській кампанії з дезінформації. А глава українського МЗС Дмитро Кулеба переконаний, що Amnesty International створює «фальшивий баланс між злочинцем і жертвою».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.